Utdannelse (1957 til 1969)

Kunstskolen i Trondheim, tegning og skulptur.
Statens Kunstakademi, malerlinjen under Reidar Aulie.
Kunstakademiet i København, grafikk under Palle Nilsen.
Statens lærerskole i forming, 1-årig.
Assistent under studietiden: malersalen i Nationalteateret og hos grafikeren Sigurd Winge (dekorative arbeider i skifer og glass) 

Utstillinger i utvalg

Nordvik har hatt en rekke utstillinger rundt i Norge, blandt annet i Kunstforeningene i Trondheim, Bergen, Oslo og Hamar.
Ibsenhuset i Skien, Grøna Paletten i Stockholm, Galleri Heer, Galleri LNM, Kunstnerforbundet i Oslo, Galleri Røed Jeløy og Galleri EKG på Hamar.
I Hamar har Nordvik stilt ut flere ganger i Galleri Vikerødegården, Kunstnersenteret og Galleri Hervold, samt vandreutstilling i Kunstnersenterets regi i Hedmark. Nordvik har ellers deltatt på regionale utstillinger som Østlandsutstillingen, Trønderutstillingen, Nordnorsken og Høstutstillingen. 

Utsmykninger i utvalg

Det er plassert malerier og akvareller av Kåre Nordvik på en rekke offentlige og private institusjoner. Større malerier er utført som oppdrag eller innkjøpt til: Høgskolen i Hedmark, Rådhuset i Osaka - Japan, Rena Kulturhus (Portrett av Vidar Sandbeck), Eidsiva Energi Hamar, Norsk Tipping, Sparebank 1 Hamar, Os Sykehjem og Sykehuset Innlandet (Elverum, Hamar og Åkershagan). 

Diverse innkjøp

Arbeider av Nordvik er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Trondheim Kunstforening. Bergen Billedgalleri og Kunstforeningen i Hamar.

Annen aktivitet

Nordvik startet opp Galleri Hamar, sammen med Olav Bjørgum, som noe senere ble utvidet til Kunstnersenteret i Hedmark.
Av annet arbeid kan nevnes noen år som reiseleder for Riksgalleriet og i flere år pedagogisk virksomhet i Tegnestudio i Hamar.
Han har hatt verv som styremedlem i Norske Billedkunstnere og blant annet deltatt i juryering av Høstutstillingen, Nordnorsken og Trønderutstillingen.

Nåværende produksjon

Store malerier hvor naturtemaet dominerer. I kortere perioder akvareller og grafikk. Arbeider primært i Hamar og Stor-Elvdal.

Using Format